Schadeherstel

Voor schadeherstel kiest u natuurlijk voor Car Masters Deventer. Als specialist op het gebied van autoschadeherstel staan wij voor u klaar wanneer u ons het hardst nodig heeft. Een ongelukje komt immers altijd ongelegen, maar gelukkig is uw auto bij ons in goede handen. Als het gaat over schadeherstel zijn wij de nummer één van de regio. U kunt bij ons terecht voor kleine schades, zoals een krasje of een deuk, maar ook wanneer u een aanrijding heeft gehad. Wij herstellen de schade snel en deskundig en werken samen met de meeste verzekeraars.

Maar wat er gebeurt er nu daadwerkelijk met uw auto?

- Afspraak maken

Allereerst maakt u met Car Masters Deventer een afspraak voor reparatie. Wanneer uw auto niet meteen blijft, plannen we een afspraak voor deze reparatie. Alle auto's worden ingedeeld in ons planbord, zodat we een overzicht hebben welke auto's per dag binnenkomen of afgeleverd worden.

- Schademelding / Voorcalculatie

Onze medewerkers gaan na uw komst meteen aan de slag om de schade te melden bij uw verzekering.

Eventueel vragen wij een expert aan (afhankelijk van het schadebedrag en de oorzaak van de schade). Ook wordt er een ‘voorcalculatie' gemaakt van de schade. Dit wordt gedaan door het gebruik van een ‘audatex normcalculatie' systeem. Met dit systeem kunnen onze schadebemiddelaars exact uitrekenen wat de schade aan uw auto bedraagt.

- Démontage

Om een aantal onderdelen aan uw auto te herstellen of te vervangen, démonteren onze monteurs vakkundig uw auto.
Démontage is nodig om ‘ruimte' te maken voor het herstelwerk en spuitenwerk zonder daarbij andere delen van de auto te beschadigen. Deze onderdelen worden dan opgeslagen om later weer gemonteerd te worden. 
Ook wordt er een hoes om uw stoel getrokken zodat er geen vlekken op uw bekleding zitten bij aflevering. Mocht bij démontage blijken dat er meer beschadigd is dan wat in de voorcalculatie is opgenomen, dan wordt dit alsnog opgenomen en besproken met de expert.

Als er een vaste prijs voor het schadeherstel is afgesproken, dan berekent Car Masters de extra kosten niet door.

- Plaatwerking

Onze plaatwerkers brengen de gedeukte gedeeltes aan uw auto weer in de originele vorm. Dit doen zij door het uitdeuken van beschadigde delen of door het vervangen van bepaalde onderdelen. Voordat bijvoorbeeld een nieuwe deur gespoten wordt, passen onze medewerkers de nieuwe deur en zorgen zij dat deze naadloos aansluit op de andere delen van de auto. 
Ook kan het zijn dat uw auto ‘gericht' wordt zodat uw chassis weer precies aan de fabrieksvoorschriften voldoet.

Car Masters beschikt over een speciale richtbank waar uw auto 'op de mal' kan worden geplaatst. Zo wordt op verschillende punten gecontroleerd of uw auto weer zijn originele vorm heeft. Ook beschikt Car Masters over de meest moderne lasapparatuur om plaatwerkdelen op uw auto te lassen zonder dat dit consequenties heeft op roestvorming op de langere termijn.

- Voorbewerking

Zodra alle nieuwe delen op uw auto geplaatst zijn moeten deze klaar gemaakt worden voor het spuiten van de auto. Verschillende grondlagen zorgen ervoor dat uw lak er weer schitterend uitziet en niet zal ‘loslaten' op termijn. Ook worden aanliggende delen klaargemaakt voor het uitspuiten. Zo voorkomt Car Masters kleurverschil bijvoorbeeld in het geval van Metallic lakken.

Uw auto wordt volledig afgeplakt voordat deze de spuitcabine in kan. Dit zorgt ervoor dat er geen verf kan komen op andere de van de auto.

- Spuiterij

Onze specialisten maken gebruik van een lakmengmachine om de exacte kleur lak van uw auto te maken. Onder beschermende stofvrije condities kan dan uw auto gespoten worden.

We voorzien de delen van een eerste kleur laklaag en laten dit licht aandrogen. Na de kleur laag worden de delen voorzien van een blanke laklaag en wordt de cabine hoog opgestookt om het droogproces zo efficient mogelijk te laten verlopen.

Wij hebben een zeer uitgebreide kennis van het bewerken en spuiten van de materialen die gebruikt worden. Aangezien er diverse lagen van diverse chemische samenstelling over elkaar aangebracht worden, zoals primer, plamuur, autolaken blanke lak is dit uiterst belangrijk. Als hierbij fouten worden gemaakt in mengverhouding, verwerkingstemperatuur en omgevingstemperatuur, kan het eindresultaat sterk beïnvloed worden. Daarom blijven wij goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op lakgebied. En wij ontwikkelen onze expertise keer op keer.

- Monteren / Uitlijnen

Nadat het afplak papier zorgvuldig is verwijderd plaatsen onze monteurs de eerder opgeslagen onderdelen en nieuwe onderdelen op de auto. Ook wordt er bij wielophanging schade een uitlijnrapport gemaakt om te controleren of alle wielen weer de juiste stand hebben. Op onze ‘uitlijnbrug' kunnen onze monteurs verschillende wiel en band eigenschappen controleren.

- Eindcontrole / Wasbeurt

Door al dit harde werk is uw auto toe aan een wasbeurt. Van binnen en buiten reinigen wij de auto, ook de ramen worden schoongemaakt van binnen en buiten. Eventuele oneffenheden kunnen vaak nog door onze eindcontroleurs weggewerkt worden. Zij leggen daadwerkelijk de finishing touch aan uw auto. Verlichting wordt gecontroleerd en banden eventueel op spanning gezet.

- Afleveren

Nadat u kosteloos heeft rondgereden in 1 van onze leenauto's, kunt u deze weer omwisselen tegen uw eigen auto. Onze medewerkers voorzien u van een nieuw schadeformulier.

 

 

Direct uw schade melden